KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zabawa andrzejkowa - listopad 2015 r.

W świecie czarów i magii Harrego Pottera”

Dnia 25 listopada 2015 r. uczestniczyliśmy w wieczorze andrzejkowym, inspirowanym tematyką serii książek J. K. Rowling. Nasza bursa przeobraziła się w Hogwart – Szkołę Magii i Czarodziejstwa. Magiczne, piękne dekoracje pojawiły się w wielu miejscach placówki. W atmosferę tajemniczości wprowadził nas Filip Sijer, wykonując na pianinie utwór Johna Williamsa – prolog do filmu „Harry Potter i Kamień Filozoficzny”.  Następnie zaprezentowali się przed nami inni wychowankowie busy, którzy w scence sytuacyjnej wcielili się zarówno w role głównych bohaterów powieści, jak i nauczycieli Hogwartu. Zgodnie z andrzejkową tradycją, główną atrakcją wieczoru było oczywiście wróżenie – każdy mógł poznać swoją przyszłość. Spotkanie zakończyło się słodkim poczęstunkiem – muffinkami przygotowanymi przez panie kucharki.