KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zabawa Andrzejkowa 2017 r.

Pełen czarów andrzejkowy wieczór
zdarza się tylko raz w roku.
Jak mówi stare polskie przysłowie:
„Na Świętego Andrzeja błyska pannom nadzieja”.

 

Zgodnie z tradycją w wigilię świętego Andrzeja odbył się w bursie wieczór wróżb i magii. Nasza świetlica przybrała tajemniczy wystrój dzięki pajęczym dekoracjom, świecom oraz nastrojowej muzyce.

Zabawa rozpoczęła się od scenki humorystycznej pt: „Zebranie rady pedagogicznej w bursie”. Wychowankowie wcielili się w role nauczycieli wychowawców oraz pracowników bursy. Największe brawa otrzymała Marysia Góralczyk, która brawurowo sparodiowała naszą Panią Dyrektor.

Następnie odbyła się parada przebierańców, w której nie zabrakło egipskiej Kleopatry, afrykańskiej Murzynki, pary indyjskich małżonków oraz człowieka Kota i człowieka Zegara. Bursianą społeczność odwiedziła plejada wróżek, na czele z Dunatą przepowiadającą przyszłość z ręki, stopy i oczu oraz tworzącą portret numerologiczny na podstawie daty urodzenia. Pomagały jej Ola i Paulina, które umiejętnie opisywały naszą osobowość, uwzględniając imię i testy projekcyjne. Największym powodzeniem cieszył się jednak Wróż Filip. Barwnie opowiadał on o czekających nas przyszłych życiowych niespodziankach, oglądając kształty powstałe z gorącego wosku lanego do zimnej wody przez dziurkę klucza.

Zakończeniem imprezy był słodki poczęstunek.