KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta w schronisku - luty 2016 r.

Kontynuacją działań podjętych na rzecz bezdomnych zwierząt było złożenie wizyty w dniu 11 lutego 2016 r. w siedzibie Fundacji Niechciane i Zapomniane przy ulicy Malowniczej.

Pojechaliśmy tam przede wszystkim, aby przekazać dary zebrane wśród młodzieży bursy – karmę oraz środki czystości i środki dezynfekujące. Chcieliśmy także bliżej poznać podopiecznych Fundacji. Wizyta wywarła na nas ogromne wrażenie i bardzo je przeżyliśmy. Z jednej strony, dzięki ofiarności wielu ludzi, stworzono zwierzętom dobre warunki, z drugiej smutne stęsknione oczy … Zapamiętamy koziołka Maniusia, świnkę Balbinkę oraz pieski – Łatka, Gapcia, Pimpusia, Anatolka, Filcusia i wiele wiele innych. Już teraz podjęliśmy decyzję o dalszym wspomaganiu bezdomnych zwierząt.