KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wieczór poetycki

Wieczór poetycki

W dniu 24 maja 2017 r. w świetlicy bursy odbył się z inicjatywy samorządu wychowanków
i nauczycieli wychowawców IWieczór Poezji. Jego motywem przewodnim stał się utwór Wisławy Szymborskiej pt. „Nic dwa razy”.

W spotkaniu wzięło udział dwudziestu uczestników, którzy czytali wybrane wiersze swoich ulubionych poetów, a później dzielili się osobistymi refleksjami i przemyśleniami na ich temat. Utwory poetyckie budziły silne emocje, ale wzruszenie i rozterki wewnętrzne „sięgnęły zenitu” wówczas, gdy wychowankowie prezentowali utwory znane z dzieciństwa lub te, które odegrały znaczącą rolę w ich młodym życiu. Nastrojowość została dodatkowo spotęgowana wyjątkową scenografią.

Wieczór zainspirował wszystkich obecnych do dalszych poszukiwań poetyckich, ale przede wszystkim stał się kolejną okazją do wspólnego spędzenia czasu, zaś jego zakończeniem był poczęstunek – pyszny sernik (Pani Danusi), aromatyczna herbatka z pomarańczami, imbirem
i goździkami oraz owoce.