KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Spotkanie wigilijne 2017 r.

WIGILIJNA PASTORAŁKA

W dniu 14 grudnia 2017 r. o godz. 19.00 zgromadziliśmy się w świetlicy, która zapachem gałązek świerku, pomarańczy, goździków, a także palących się świec zapraszała wszystkich do świątecznie nakrytych stołów z tradycyjnymi przysmakami wigilijnymi. W podniosły nastrój spotkania wprowadziły nas fragmenty wypowiedzi ks. Jana Twardowskiego o istocie Świąt Bożego Narodzenia. A później życzenia, dzielenie się opłatkiem, moc serdeczności, uśmiechów i buziaczków …
W części artystycznej wysłuchaliśmy utworów, cudnie wyśpiewanych przez wychowanków, przy akompaniamencie instrumentów – pianina i skrzypiec, a świąteczną atmosferę spotkania podkreśliło radosne kolędowanie z udziałem obecnych.
Dużą niespodziankę w tym dniu sprawiła nam wizyta św. Mikołaja, który wraz z Reniferem rozdawał słodkie prezenty grzecznym dzieciom, a ponieważ wszyscy okazali się być grzeczni, prezenty trafiły do wszystkich.
Uroczysta kolacja, upływająca w atmosferze życzliwości i radości sprawiła, że poczuliśmy magię zbliżających się Świat Bożego Narodzenia.