KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Spotkanie wielkanocne - kwiecień 2019

Spotkanie wielkanocne ‘2019

W 2019 roku Wielkanoc przybyła do bursy wcześnie, bo 4 kwietnia. W tym właśnie dniu spotkaliśmy się wieczorem w wiosennie udekorowanej świetlicy, aby wspólnie przeżyć Zmartwychwstanie Pana Jezusa. W podniosły nastrój wprowadziły nas utwory muzyczne profesjonalnie zaprezentowane przez Klaudię Stępień, która przy akompaniamencie Filipa Sijera wykonała na flecie utwór Edvarda Griega pt. „Poranek” oraz na gitarze pieśń „Zmartwychwstał Pan”, zaś o zwyczajach i symbolach świątecznych opowiedzieli nam Julia Pinczewska i Maksymilian Łakomski.

Jak przystało na Wielkanoc, na syto zastawionych stołach nie mogło zabraknąć tradycyjnych dań, w tym pysznego żuru z białą kiełbasą. Nie mogło zabraknąć i życzeń, które składaliśmy sobie, stukając się jajkami. Najważniejszym elementem spotkania był jednak serdeczny nastrój i wesoła atmosfera, bo przecież Wielkanoc to święta radosne, co nie omieszkaliśmy podkreślić wspólnym, chóralnym wykonaniem piosenki Skaldów pt. „Wiosna”.

Dodatkową atrakcją były prezenty – czekoladowe zajączki, które wręczyły nam … Zajączki.