KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pożegnanie maturzystów - kwiecień 2016 r.

Trudne życzenia

W dniu 18 kwietnia 2016 r. żegnaliśmy w bursie tegorocznych Maturzystów. W tym roku była to grupa nieliczna, bo tylko 7 – osobowa. Podczas spotkania nasi bohaterowie zaprezentowali swoje rozliczne talenty, a wśród nich także wokalne. Przygotowaliśmy dla nich niespodziankę w postaci prezentacji multimedialnej, w której zostali oni przedstawieni od momentu dzieciństwa aż po dorosłość.
Impreza upłynęła wśród łez, śmiechu i … cudnych cytrynowych dekoracji. Na zakończenie Pani Dyrektor, życząc sukcesów na egzaminie dojrzałości, wręczyła wszystkim Maturzystom prezenty w postaci książek z oryginalnymi zakładkami, wykonanymi przez nasze plastyczki. Na koniec spotkania został wniesiony do świetlicy wielki, kolorowy, wielopiętrowy i pyszny tort, na którym zostały wypisane imiona wszystkich maturzystów.

Żegnaliśmy Maturzystów słowami piosenki Ady Rusowicz i Adama Nowaka

„Trudne życzenia”:

„ … Dziś śpiewam te trudne słowa życzenia wam nieznane
Żebyście mieli w głowach dobrze poukładane
Nie wielkich sukcesów i wielkich pieniędzy
Za cenę dowolną co szybciej co prędzej
Jak wiary to mądrej nadziei na wszystko
Miłości do kogoś kto zawsze zawsze jest blisko”.