KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pożegnanie maturzystów 2018 r.

Pożegnanie maturzystów ‘2018

Dnia 25 kwietnia 2018 r. odbyła się w naszej bursie impreza pod hasłem: „Powróćmy, jak za dawnych lat”, której bohaterami głównymi byli tegoroczni maturzyści.

Z myślą o nich przygotowaliśmy scenografię wprowadzającą uczestników spotkania w sentymentalny nastrój lat 20–tych XX wieku – kwiaty, zdjęcia, świeczniki wykonane z kartek papieru w nuty, charakteryzacja i kostiumy prowadzących. Dla nich także przygotowaliśmy mnóstwo niespodzianek – przeegzaminowaliśmy ich z zaradności życiowej i wiedzy szkolno – bursianej, zaprezentowaliśmy film przedstawiający chwile spędzone przez nich w placówce (nie ukrywaliśmy radości i … wzruszenia), pokazywaliśmy ich zdjęcia z okresu dzieciństwa i odgadywaliśmy, kto na danym się znajduje. Innym, miłym zaskoczeniem dla naszych maturzystów był film z życzeniami przekazywanymi przez dyrektora, nauczycieli wychowawców, pracowników i mieszkańców bursy.

W dalszej części spotkania uczennica szkoły baletowej, Malina Capiga, wytańczyła charlestona, zaś uczennica szkoły muzycznej, Agnieszka Pisarek, zagrała na trąbce utwór z filmu „Vabank”. Następnie ogłosiliśmy wyniki plebiscytu dla maturzystów – „Bursiak 2018 r.”. Niekwestionowanym zwycięzcą okazał się Filip Sijer – nasz ulubiony „Muzyk z Pasją”, ale należy nadmienić, że każdy z maturzystów otrzymał szarfę i zaszczytny tytuł zwycięzcy plebiscytu: Korepetytor Roku, Tancerka z Pasją, Oryginalny Styl, Bursiany Ulubieniec, Dusza Towarzystwa, Tęgi Umysł, Bursiany Czyścioch, Doświadczony Bursiak, Największy Śpioch.

A później inicjatywę przejęli Ci najważniejsi, którzy ostatni wspólny, pożegnalny wieczór uświetnili swoimi występami – cudnymi, perfekcyjnymi, niezapomnianymi ...

Piosenka „New York” wykonana przez Konrada Derlatkę stanowiła wstęp do złożenia serdecznych życzeń przez dyrektora bursy i przedstawicieli samorządu wychowanków oraz przekazania upominków. Spotkanie zakończyliśmy konsumpcją pysznego tortu i wspólnym zdjęciem pamiątkowym.