KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Impreza integracyjna - październik 2015 r.

„Kropla rosy na złotym liściu” – jesienne spotkanie integracyjne

W dniu 21 października 2015 r. odbyła się impreza, która miała na celu zintegrowanie oraz rozwijanie pozytywnych relacji społecznych mieszkańców bursy, w szczególności nowo przyjętych.
O godz. 19.00 w świetlicy spotkali się wychowankowie i nauczyciele wychowawcy. Dyrektor bursy oraz przedstawiciele młodzieży serdecznie powitali obecnych.
Rozpoczęły się zabawy, m.in. „Poznaj moje imię i cechę charakteru”, kalambury. Wiele radości dostarczyło wszystkim dekorowanie kolorowymi liśćmi drzewa wyrysowanego na ogromnym kartonie, na których każdy wychowanek napisał, co mu się podoba w bursie. W ten sposób dokonaliśmy samooceny, gdyż powstał rzetelny obraz naszej placówki.

W dalszej części imprezy z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy skecz pt. „Jak się kąpią Bursiaki” oraz przepiękny pokaz taneczny „Arrival of the birds” w wykonaniu uczennic szkoły baletowej.
Tradycyjnie na zakończenie, nastąpiło wspólne śpiewanie i po raz kolejny w repertuarze znalazła się piosenka o naszej bursie, do której tekst i muzykę napisała wychowanka, Marika Jurkiewicz.

Niżej przywołujemy słowa piosenki:

„Bursa”
I. W Łodzi, na Bałutach, znajduje się budynek,
Tu jest właśnie nasz drugi dom.
Wspólnota tej bursy, to właśnie my:
Muzycy, plastycy, tancerze i ogólna.
Ref. W bursie jest fajnie, w bursie jest miło.
Wszyscy jesteśmy jedną rodziną.
Gramy, śpiewamy, tańczymy, rysujemy tu.
II. Jeden komputer na siedemdziesiąt osób.
Słabe wi – fi i wąskie korytarze,
Ale mimo to jest wspaniale.
Wychowawcy, kochamy Was!
Ref. W bursie jest fajnie …