KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Halloween - listopad 2016r.

Halloween – święto maskarady

 W tym roku szkolnym zmieniliśmy bursianą tradycję i na wniosek wychowanków odeszliśmy od dotychczasowego spotkania Andrzejkowego na rzecz zabawy nawiązującej do obchodów święta Halloween.
W dniu 3 listopada 2016 r. odbyła się impreza, która na długo zapadnie w naszej pamięci, gdyż sprzyjał jej wyjątkowy, magiczny nastrój. Tajemniczość podkreślał zarówno wystrój sali – piękne dekoracje: podświetlane dynie, lampiony, czarne koty, jak i stroje uczestników. Ale przede wszystkim bawiliśmy się znakomicie, bo konkursy, m. in. na najbardziej oryginalny strój, egzamin na czarownicę czy tworzenie mumii z papieru toaletowego, wywoływały salwy śmiechu. Do realizacji Halloween aktywnie włączyli się wychowankowie, którzy prowadzili spotkanie, zapraszali młodzież do zabawy, ogłaszali wyniki, wręczali nagrody, a muzykę rozpoczynającą imprezę skomponował uczeń szkoły muzycznej, Maksymilian Rzeźniczak. Na podkreślenie zasługuje fakt, że nauczyciele wychowawcy wystąpili także w przebraniach!
Zakończeniem wspólnie spędzonego czasu był słodki poczęstunek.