KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Andrzejki

„W świecie wróżb i czarów …” – Andrzejki w bursie

Dnia 30 listopada 2020 roku uczestniczyliśmy w imprezie andrzejkowej. Ze względu na sytuację związaną z pandemią liczba uczestników oraz czas jej trwania były bardzo ograniczone. W zabawie brały udział tylko uczennice szkoły baletowej.

Andrzejki to dzień jedyny w swoim rodzaju. Wtedy to, zgodnie z tradycją, św. Andrzej uchyla rąbka tajemnicy i za sprawą znaków i wróżb podpowiada, co nas będzie czekać w przyszłości. Dlatego największą atrakcją tego wieczoru były wróżby, a było w czym wybierać: test projekcyjny – Co widzisz na obrazku? – czyli, jak nasza osobowość wpływa na postrzeganie rzeczywistości, lanie wosku – czyli zabawa na wyobraźnię, portret numerologiczny, andrzejkowe serce z imionami, losowanie czarodziejskich karteczek z przepowiednią. Tajemniczą atmosferę spotkania potęgowały dekoracje pomieszczeń placówki.

Pamiętając, że wszystkie wróżby należy traktować jako żarty i dobrą zabawę czas upłynął nam w bardzo wesoło i serdecznie.

Tradycyjnie już spotkanie zakończyło się słodkim poczęstunkiem.