KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Akcja charytatywna - pażdziernik 2015 r.

„Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt,
ten nie może być dobrym człowiekiem.”

  1. Schopenhauer

 

 Kochamy zwierzęta!!!

 Od wielu lat inicjujemy w bursie akcje charytatywne na rzecz podopiecznych schronisk i przytulisk. Zbieramy karmę, koce, środki finansowe. Podejmując różnorodne przedsięwzięcia, wspieramy potrzebujących.
Do spotkania z przedstawicielami Fundacji NIECHCIANE I ZAPOMNIANE – SOS DLA ZWIERZĄT przygotowaliśmy się znacznie wcześniej, bowiem już od października br. rozprowadzaliśmy wśród mieszkańców i pracowników specjalnie opracowane znaczki – cegiełki oraz zaplanowaliśmy informacje wizualne w formie gazetek.

Dnia 4 listopada 2015 r. gościliśmy w bursie Jolantę Łukaszewicz, wiceprezesa fundacji i Katarzynę Dworakowską, członka zarządu oraz Molly, śliczną suczkę pozostawioną w lesie. Z ogromnym zainteresowaniem słuchaliśmy opowieści o zwierzętach, które znalazły swój dom przy ul. Malowniczej 82 oraz o bezinteresownym zaangażowaniu ludzi tam pracujących. Szczególnie mocno przeżyliśmy informacje o ofiarach wojny z Ukrainy.
Spotkanie to na długo pozostanie w naszej pamięci. Cieszymy się, że wśród nas są ludzie gotowi nieść pomoc bezbronnym, porzuconym i potrzebującym „Braciom naszym najmniejszym”

Fundacja niechciane zapomniane