KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O bursie

Bursa Szkół Artystycznych w Łodzi zapewnia opiekę i wychowanie uczniom szkół artystycznych w okresie pobierania przez nich nauki poza miejscem stałego zamieszkania. Wykonuje swoje zadania statutowe we współpracy ze szkołami, do których uczęszczają wychowankowie. Placówka stwarza optymalne warunki do nauki i odpoczynku
oraz umożliwia korzystanie ze smacznych i urozmaiconych posiłków. Jej dodatkową zaletą jest lokalizacja w centrum Łodzi, co sprzyja szybkiemu dojazdowi młodzieży do szkół.

Jednak największym atutem bursy jest serdeczna atmosfera i życzliwość wszystkich pracowników, których praca jest ukierunkowana na zagwarantowanie młodzieży pełnego bezpieczeństwa. Działalność wychowawczo – opiekuńcza wspiera wychowanków
w realizowaniu pasji i zainteresowań, w rozwijaniu talentów, a tym samym w osiąganiu zamierzonych celów.

 

mapa