KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

2013/2014

Impreza integracyjna październik 2013 r.

IMPREZA INTEGRACYJNA – „POZNAJEMY SIĘ …"W dniu 9 października 2013 roku odbyła się zabawa o charakterze integracyjnym, na którą licznie przybyli nasi „bursiacy" – uczniowie szkół: baletowej, plastycznej, muzycznych i ponadgimnazjalnych. Organizatorem imprezy była...

Zabawa andrzejkowa listopad 2013 r.

Zabawa andrzejkowaDnia 28 listopada 2013 r. integrowaliśmy się we wspólnej zabawie andrzejkowej.Nauczycielki, przebrane za Cyganki, przypomniały wiadomości związane z tradycją andrzejkowego wróżenia. Zaproponowały atrakcyjną formę pracy, tzw. stacje, która umożliwiła wychowankom udział w&nbs...

Spotkanie wigilijne grudzień 2013 r.

Przedświąteczne spotkanie wigilijne – Święta tuż, tużOd 6 grudnia 2013 r. pojawiły się w Bursie pierwsze dekoracje, które zwiastowały nadchodzące święta.W dniu 12 grudnia 2013 r. uczestniczyliśmy w pięknej i wzruszającej uroczystości z okazji Bożego Narodzenia. Uroczystość rozpoczęł...

Rok Oskara Kolberga

Inauguracja obchodów Roku Oskara Kolberga w naszej bursie22 lutego 1814 r. urodził się Oskar Kolberg, znakomity etnograf i kompozytor. W związku z 200. rocznicą jego urodzin, Sejm RP ustanowił rok 2014 Rokiem Oskara Kolberga.Społeczność Bursy Szkół Artystycznych w Łodzi włąc...

Pożegnanie maturzystek marzec 2014 r.

„I tak się trudno rozstać …”W dniu 27 marca 2014 r. odbyła się w naszej bursie impreza szczególna – „Pożegnanie maturzystek”. Na dziewczyny czekało wiele niespodzianek, w tym specjalnie przygotowane czapki abiturientek, przestrzenna prezentacja zdjęć ilustrująca i...

Spotkanie wielkanocne kwiecień 2014 r.

Wielkanocne tradycjeW tym roku spotkanie z okazji Świąt Wielkanocnych odbyło się w dniu 9 kwietnia 2014 r. i nawiązywało do ludowych tradycji i obyczajów. Folklorystyczne akcenty podkreśliła także dekoracja świetlicy – pająki, wycinanki, stroiki z bukszpanem i palmy – ...

Spotkanie poświęcone życiu J. Karskiego

Rok 2014 rokiem Jana KarskiegoW związku z obchodami Roku Jana Karskiego, w Bursie Szkół Artystycznych w Łodzi podjęto różnorodne inicjatywy, które przybliżyły mieszkańcom postać wybitnego człowieka, Jana Karskiego, naocznego świadka Holocaustu.W kwietniu br. odbyła się projekcja ...