KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: 2015/2016

Impreza integracyjna - październik 2015 r.

„Kropla rosy na złotym liściu” – jesienne spotkanie integracyjne W dniu 21 października 2015 r. odbyła się impreza, która miała na celu zintegrowanie oraz rozwijanie pozytywnych relacji społecznych mieszkańców bursy, w szczególności nowo przyjętych. O godz. 19.00 w świetlicy sp...

Podsumowanie wydarzeń związanych z obchodami Patronów 2015 r.

Sejm ustanowił rok 2015 Rokiem św. Jana Pawła II (w związku z 10. rocznicą śmierci), Jana Długosza (w 600 – lecie urodzin) oraz Polskiego Teatru (na okoliczność 250 – lat istnienia Teatru Narodowego w Warszawie oraz Teatru Wielkiego – Opery Narodowej). Włączając się do obchodów, zr...

Wycieczka w Bieszczady - kwiecień 2016 r.

 Wszystko, co dobre, szybko się kończy... W dniu 21 kwietnia 2016 r. o godz. 13.30 wyruszyliśmy spod bursy na wycieczkę turystyczno – krajoznawczą w Bieszczady. Humory nam dopisywały, więc podczas podróży wyśpiewywaliśmy piosenki przy wtórze gitary oraz karaoke. Trudy wielogodzinne...

Akcja charytatywna - pażdziernik 2015 r.

„Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem.” Schopenhauer     Kochamy zwierzęta!!!  Od wielu lat inicjujemy w bursie akcje charytatywne na rzecz podopiecznych schronisk i przytulisk. Zbieramy karmę, koce, środki finansowe. Podejmu...

Zabawa andrzejkowa - listopad 2015 r.

W świecie czarów i magii Harrego Pottera” Dnia 25 listopada 2015 r. uczestniczyliśmy w wieczorze andrzejkowym, inspirowanym tematyką serii książek J. K. Rowling. Nasza bursa przeobraziła się w Hogwart – Szkołę Magii i Czarodziejstwa. Magiczne, piękne dekoracje pojawiły się w wielu m...

Spotkanie wigilijne - grudzień 2015 r.

Spotkanie świąteczne Od 6 grudnia 2015 r. rozpoczęły się prace związane ze świątecznym dekorowaniem bursy. Jej ściany i okna zostały przyozdobione kolorowymi bombkami, gwiazdkami i choinkami, a wchodzących witał kalendarz adwentowy. Szczególnego uroku nasza placówka nabrała jednak w...

Wizyta w schronisku - luty 2016 r.

Kontynuacją działań podjętych na rzecz bezdomnych zwierząt było złożenie wizyty w dniu 11 lutego 2016 r. w siedzibie Fundacji Niechciane i Zapomniane przy ulicy Malowniczej. Pojechaliśmy tam przede wszystkim, aby przekazać dary zebrane wśród młodzieży bursy – karmę oraz środki c...

Spotkanie wielkanocne - marzec 2016 r.

Wesołego Alleluja! Święta Wielkiej Nocy, to nie tylko czas zadumy, refleksji, tajemnicy, ale i ogromnej radości… I właśnie dlatego spotkanie wielkanocne, które odbyło się w naszej bursie w dniu 17 marca 2016 r. nosiło hasło: „ Wesołego Alleluja!”.  Przygotowania do niego...

Obchody Patronów 2016 r.

Sejm Rzeczypospolitej Polskiej ustanowił rok 2016, m.in. Rokiem Feliksa Nowowiejskiego i Cichociemnych. W ramach działań podjętych na okoliczność obchodów w/w Patronów, podjęliśmy w bursie starania, aby przybliżyć sylwetki tych, którzy wpisali się złotymi zgłoskami w historię na...

Pożegnanie maturzystów - kwiecień 2016 r.

Trudne życzenia W dniu 18 kwietnia 2016 r. żegnaliśmy w bursie tegorocznych Maturzystów. W tym roku była to grupa nieliczna, bo tylko 7 – osobowa. Podczas spotkania nasi bohaterowie zaprezentowali swoje rozliczne talenty, a wśród nich także wokalne. Przygotowaliśmy dla nich niespod...