KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: 2014/2015

Spotkanie wielkanocne - marzec 2015 r.

Przedświąteczne spotkanie wielkanocnePrzygotowania przedświąteczne rozpoczęły się w naszej bursie, jak w każdym domu, nie tylko od generalnych porządków, ale i od przygotowania dekoracji, które przypomniały wszystkim o tej ważnej okoliczności, dla której spotkaliśmy się 26 mar...

Obchody Roku Oskara Kolberga

Obchodów Roku Oskara Kolberga ciąg dalszyJak już wcześniej informowaliśmy, gazetka pn. „Rok Oskara Kolberga” rozpoczęła w naszej bursie obchody 200. rocznicy urodzin tego wybitnego etnografa, kompozytora i folklorysty.W dniach od 13 listopada do 21 listopada br. w świetlicy bursy p...

 Zabawa andrzejkowa - listopad 2014 r.

"Święty Andrzej dziś ukaże, co nam los przyniesie w darze ..."Dnia 27 listopada 2014 r. uczestniczyliśmy w spotkaniu o charakterze zarówno integracyjnym, jak i imprezowo – wróżbiarskim, bo kiedy najlepiej, jak nie w przededniu imienin Andrzeja, poznać nadchodzące losy. A w...

Spotkanie wigilijne - grudzień 2014 r.

"Pójdźmy wszyscy do stajenki ..." - przedświąteczne spotkanie wigilijneDnia 11 grudnia 2014 r. odbyła się w naszej bursie uroczystość z okazji zbliżającego się Bożego Narodzenia. Impreza ta jest szczególna dlatego, że nawiązuje do naszych domowych tradycji i przywołuje najlepsze wspomnien...

Pożegnanie maturzystów - marzec 2015 r.

Tegoroczni Maturzyści w roli głównejKolejna impreza w bursie w dniu 4 marca 2015 r. była dedykowana tym, którzy w maju tego roku przystąpią do egzaminu dojrzałości. A mamy ich aż dziewiętnastu!Spotkaliśmy się, aby jeszcze raz powrócić do wspomnień – jednych związa...

Impreza integracyjna październik 2014 r.

„Jesień trwa, rdzawych liści czas …” – integracyjne spotkanie przy świecachW dniu 22 października 2014 r. zebraliśmy się w świetlicy bursy, aby wspólnie spędzić czas, integrując się i bawiąc. Przepiękna scenografia podkreśliła wyjątkowy czar tej pory roku, gdyż dominowały w niej r&oacu...

1 listopada 2014 r.

Czcimy pamięć o tych, którzy odeszli Bursa Szkół Artystycznych w Łodzi jest usytuowana w okolicy szczególnej. Znajduje się bowiem na terenie nieistniejącego, pierwszego cmentarza żydowskiego, który powstał w Łodzi w 1811 roku. Mówiło się o nim kirkut pr...